سرخط خبرها

توالی توقف برنامه‌های سینمایی و تلویزیونی | کرونا کات داد!

  • کد خبر: ۷۶۰۰۷
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
توالی توقف برنامه‌های سینمایی و تلویزیونی | کرونا کات داد!
فصل هفتم خندوانه که با حاشیه‌های بسیاری آغاز شد، با حاشیه‌های فراوانی هم به پایان رسید. پایانی که به نظر می‌رسد اجباری بوده است و کرونا هم مسبب و محرک آن.

محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز - فصل هفتم خندوانه که با حاشیه‌های بسیاری آغاز شد، با حاشیه‌های فراوانی هم به پایان رسید. پایانی که به نظر می‌رسد اجباری بوده است و کرونا هم مسبب و محرک آن. خبر ابتلای رامبد جوان به کرونا به سرعت در فضای مجازی پیچید، اما هم ز مان با آن، ابتلای ۱۷ تن از اعضای تیم برنامه سازی خندوانه هم رسانه‌ای شد. نتیجه هم این شد که برخلاف برنامه ریزی‌های قبلی، ادامه تولید خندوانه متوقف شود. اتفاقی که باعث شد دوباره بحث واکسیناسیون عمومی و واکسیناسیون هنرمندان بر سر زبان‌ها بیفتد و این سؤال تکراری دوباره مطرح شود که در وهله اول چرا به واکسیناسیون عمومی سرعت بخشیده نمی‌شود و اینکه هنرمندان کجای این داستان ایستاده اند؟

 

آن گونه که سیدعلی احمدی، تهیه کننده خندوانه، گفته است، از واکسن اختصاص یافته برای پروژه‌های در حال تصویربرداری فقط ۱۰سهمیه به این ۲ پروژه تعلق گرفت که آن هم ۴ نفر از عوامل اصلی راضی به تزریق آن نشده اند و زدن واکسن را به بعد از واکسینه همه عوامل موکول کردند. او همچنین از این گفت که در روز‌های اخیر ۱۷نفر از عوامل این ۲ پروژه به کرونا مبتلا شده اند؛ چند بازیگر سریال و رامبد جوان!


کلبه عموپورنگ قربانی بعدی؟

کلبه عموپورنگ یکی دیگر از برنامه‌هایی است که خبر رسیده ممکن است پخش آن به دلیل ابتلای برخی بازیگران و عوامل به ویروس کرونا، متوقف شود. پیش از این، درگیری تقریبا وخیم سپند امیرسلیمانی با کرونا که در این پروژه حضور داشت، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده بود. آن گونه که روابط عمومی این برنامه نقل کرده است، در هفته‌های گذشته با درگیری برخی بازیگران ازجمله سپند امیرسلیمانی و امیر سهیلی، این برنامه با مشکلاتی روبه رو شد و حالا با خبر ابتلای امیرمحمد متقیان و چندتن از عوامل این برنامه به کرونا، به نظر می‌رسد این مجموعه هم در آستانه توقف قرار بگیرد.

 

اگر خاطرتان باشد، مدت‌ها پیش پخش و تولید «ملکه گدایان» هم با همین مشکل روبه رو شد. اتفاقی که باعث شد تهیه کننده سریال بگوید: «تولید در شرایط کرونا واقعا سخت است و کار آسانی نیست. بار روانی این بیماری در جامعه هست و به طبع روی عوامل پروژه هم حس می‌شود. عوامل در شرایط سختی کار می‌کنند و به همان نسبت با وجود رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، شرایط تولید سخت است. کرونا روی همه چیز تأثیر گذاشته است؛ از زمان تصویربرداری تا موارد دیگر که خود این‌ها باعث جابه جاشدن هزینه‌ها هم شده است.» نکاتی که هرچند از زبان تهیه کننده این مجموعه بیان شد، اما به نظر می‌رسد می‌توان آن را به همه مجموعه‌ها تعمیم داد.


این موضوع البته از چشم کاربران فضای مجازی هم دور نماند. کاربری در توئیتی نوشت: «داره خندوانه رو نشون می‌ده که مسابقه برگزار می‌کنن و ماسک نزدن و خیلی راحت همدیگه رو بغل می‌کنن. بعد تعجب می‌کنن که چرا یه دفعه کل عواملش کرونا گرفتن.» و دیگری هم گفت: «با این رویه مدیریت و کنترل کرونا، باید منتظر اضافه شدن فهرست برنامه‌ها باشیم.»


هنرمندانی که کرونا خاطره شان کرد

همه این اتفاقات درحالی است که مدت هاست صحبت از واکسیناسیون گروه‌های برنامه ساز مطرح شده و هنوز این اتفاق نیفتاده است. تا به امروز هم کرونا هنرمندان زیادی را از ما گرفته است. هنرمندانی که با رفتنشان گوشه‌ای از ذهنمان تبدیل به خاطره شدند و حالا آنچه از آن‌ها باقی مانده، تصویر و صدایی است که تکرارشان یاد آن‌ها را زنده می‌کند. پرویز پورحسینی، کامبوزیا پرتوی، چنگیز جلیلوند، رحمان گواهی از هنرمندان نسل میانی دوتار نوازی استان خراسان شمالی، کریم اکبری مبارکه، اکبر عالمی، علیرضا راهب و بسیاری دیگر از این جمله بودند. خبر درگذشت هرکدامشان واکنش‌های فراوانی به خصوص از سوی هم صنفان آن‌ها در فضای مجازی به راه انداخت که این نکته را عیان‌تر می‌کرد: مطالبه مردم برای واکسیناسیون عمومی و سریع.


نامه‌ای که دردسرساز شد

واکسیناسیون هنرمندان موضوعی است که پیش از این هم مطرح شده بود و حاشیه‌هایی در پی داشت. حسین کرمانپور، مدیر کل سازمان نظام پزشکی کشور، در نامه‌ای خطاب به دکتر کیانوش جهانپور از این گفته بود که باید برای تولید کنندگان برنامه‌های تلویزیونی سهمیه‌ای ویژه در کنار کادر درمان در نظر گرفته شود.

 

اتفاقی که به سرعت در فضای مجازی جنجال آفرین شد و هم کاربران و هم بسیاری از هنرمندان درباره آن جبهه گرفتند، با این محوریت که بازیگران نسبت به بسیاری اقشار دیگر در اولویت نیستند و کسانی مثل رانندگان وسایل حمل ونقل عمومی یا مردمی که به لحاظ اوضاع اقتصادی شان مجبور هستند هرروز در محیط‌های شلوغ و با آدم‌های زیادی سروکله بزنند، واجب ترند. مجموع این واکنش‌ها درنهایت کرمانپور را به پاسخگویی واداشت. او گفت شاید نامه در نگاه اول واجد ایراد باشد که آن را می‌پذیرم، اما در نظر گرفته نشدن هنرمندان و فعالان هنری که مجبور به کار در محیط‌های شلوغ هستند، باعث شد تا اداره روابط عمومی این نامه را برای در نظر گرفته شدن این گروه پرشمار در یکی از اولویت‌های چهارگانه اختصاص واکسن بنویسد.


به هر حال، این موضوع گذشت و حالا به نظر می‌رسد تادر کنار واکسیناسیون بخش بزرگی از جامعه، باید گاهی خبر‌های این چنینی به گوشمان برسد که البته مختص قشر بازیگر و هنرمند هم نیست. آنچه مشخص است، تلاشی است که باید در این زمینه صورت بگیرد؛ تلاش برای واکسیناسیون و سرعت بخشیدن به آن. تسریع در واکسیناسیون اقشاری که به دلیل وضعیت کاری در مخاطره بیشتری قرار دارند، چه هنرمند و چه غیرهنرمند، جلوگیری از رانت بازی در این زمینه مثل سابقه‌ای که در تزریق واکسن به صداوسیمایی‌ها و یک برنامه ریزی مناسب برای اولویت بندی به گروه‌های هدف جامعه که مدت هاست داریم فریادش می‌زنیم.


خطاب به وزیر بهداشت

همه این اتفاقات سبب شد هیئت‌مدیره خانه سینما دست‌به‌قلم شود و خطاب به وزیر بهداشت از لزوم واکسیناسیون هنرمندان بگوید؛ با طرح این سؤال که در میان گروه‌های اجتماعی، جایگاه خانه سینما برای تزریق واکسن کجاست؟ در بخشی از این نامه آمده است: «آقای وزیر! نیاز به دیدن فیلم و تولید محتوای فرهنگی، هنری، آموزشی، مذهبی و ... به شکل تصویری تعطیل‌شدنی نیست.

 

نیاز‌های فرهنگی یک جامعه و پاسخ به آن امری انکارناپذیر است که متأسفانه با بی‌تدبیری تمام، صنعت تصویر کشور به‌خصوص در دوران کرونا در معرض انهدام و نابودی قرار گرفته است. همکاران ما به‌دلیل پرخطربودن کارشان با مرگ دست‌وپنجه نرم می‌کنند.» هیئت‌مدیره خانه سینما همچنین از این گفته است که درباره واکسیناسیون هنرمندان تاکنون بدقولی‌های زیادی صورت گرفته است. بدقولی‌هایی که به نظر می‌رسد محدود به قشر خاصی نشده است!

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->